ISO Belgelendirme (9001, 27001, 14001, 22000, 18001, 45001 vs.)(İyi bir başlangıç yapmak isteyen kuruluşlar Kalite Yönetim Sistemlerini ve diğer sistemleri firmalarında uygulamalıdırlar.Firma sahipleri büyük emeklerle kurdukları firmalarını, daha iyiye götürmek istiyorlarsa Kalite YönetimSistemini hakkıyla firmalarında uygulamalıdırlar. Bu sayede hedeflerine daha kolay ulaşacaklardır.
Hizmet Yeterlilik Belgelendirme(HYB)(Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi, Hizmet sunduğunuz mevcut işyerinizin şartlarının ilgili Türk Standartlarıuygunluğunu gösteren ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen belgedir. Yetkili Teknik Servisler,Benzin İstasyonları, Araç Tamir Bakım Servisleri, Turizm Şirketleri, Asansörcüler vb. birçok iş kolundakifirmalar ilgili şartları sağlamak sure ile Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi alabilirler.)
CE Belgelendirme(CE işareti, ürüne ilgili güvenlik testlerinin yapıldığını ve ürünün bu testlerden başarılı olarak geçtiğinigöstermek amacı ile düzenlenen ve ürüne iliştirilen resmi bir işarettir. CE Belgesi, AB ve diğer ülkelerdeürününüzün serbest dolaşımını sağlamak için geliştirilen bir uygunluk değerlendirme ve işaretleme sistemidir.CE işareti, ürünün AB teknik mevzuatına uygunluğunu belirten resmi bir işarettir. Bir ürünün CE işareti taşıması,bu ürünün güvenlik, sağlık ve çevre açısından ilgili şartları taşıdığını göstermektedir. Bu özellikleri taşıyanürünlerin Avrupa Birliği bünyesindeki ülkeler de hiçbir engelle karşılaşmaksızın serbestçe dolaşımınısağlamaktadır. CE işareti bir anlamda ürünün pasaportudur.)
TSE Ürün Belgelendirme(Bir ürünün belgelendirilmesi, ürünün özel standartlar ve diğer norm dokümanlara uygunluğu için güvence sağlamanın bir aracıdır. Bazı ürün belgelendirme sistemleri, ürünün başlangıç deneyini ve ürün tedarikçisinin kalite sistemlerinin değerlendirilmesini ve bunu takiben fabrika kalite sistemini, fabrikadan ve serbest piyasadan alınan numunelerin denenmesini dikkate alan periyodik kontrolü içerir.Ürün belgelendirme sistemleri TS EN 45011 Ürün belgelendirmesi yapan belgelendirme kuruluşları için genel şartlar” standardına uygun olarak gerçekleştirilir.)
MYK Personel Belgelendirme(6645 sayılı Kanun ile 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanuna Ek 1 inci maddesi kapsamında tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup Bakanlıkça çıkarılacak tebliğlerde yer alan meslekler için MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmiş, Bakanlığımız 2015/1 sayılı tebliği ile 40 meslekte 26/05/2016 tarihi itibari ile belge zorunluluğu yürürlüğe girmiştir. Ancak ilgili sektörlerde mağduriyete yol açmamak amacıyla yeni bir yasal düzenleme yapılmaksızın belge zorunluluğu getirilen mesleklerde 01/01/2017 tarihine kadar gerçekleştirilecek denetimlerde cezai müeyyide uygulanmadan belgelendirmeye yönelik rehberlik ve yönlendirmelerin yapılması kararlaştırılmıştır.Bu çerçevede Bakanlığımızın 2015/1 sayılı tebliğinde yer alan 40 meslekte verilen süreler dolmuş ve MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu fiilen başlatılmıştır. )
Yerli Malı Belgesi(4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 63 üncü maddesi uyarıncaBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan Yerli Malı Tebliği(SGM 2014/35),13 Eylül 2014 tarihli ve 29118 sayılı Resmi Gazete’deyayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yerli Malı Tebliğinin 5 inci maddesineistinaden çıkarılan “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yerli Malı BelgesininDüzenlenmesine İlişkin Uygulama Esasları” ise 05 Kasım 2014 tarihiitibariyle yürürlüğe girmiştir.
Sanayi Sicil Belgesi(Sanayi Sicil Belgesi, 6948 Sayılı Sanayi Sicil kanununun1 inci maddesine göre, Bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibinimakine, cihaz, tezgah alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımıile veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veyabu maddeleri işlemek suretiyle sanayi imalat sektörlerinde faaliyetgösteren, sanayi ürün imal eden sanayi işletmelerinin Bilim, Sanayive Teknoloji Bakanlığından aldıkları belgedir.
Kapasite Raporu (Kapasite Raporu, bir üretici Firmanın, bünyesinde bulunanmakine ve ekipmanlar ile bir yıl içerisinde ne kadar üretim yapabileceğinin, makinelerin adet ve üretim kapasitelerinin çalışan personel sayısına bağlıolarak hesaplanması sonucu düzenlenen belgedir.)